Pharmaceris A - dostępne w aptekach

E-SENSILIX koncentrat z 8% wit. E

olej migdałowy
Należy do najstarszych olejów kosmetycznych. Otrzymywany jest z nasion migdała zwyczajnego (Amygdalus communis). Główne substancje czynne to glicerydy kwasu oleinowego i linolowego. Ze względu na specyficzną budowę mają one szczególnie silną zdolność zmiękczania naskórka i wzmacniania lipidowej bariery ochronnej skóry. Istotna jest tu wysoka zawartość kwasu linolowego, odgrywającego ważną rolę w funkcjonowaniu cementu międzykomórkowego warstwy rogowej naskórka. Olej z migdałów używany jest do pielęgnacji skóry wrażliwej, suchej, skłonnej do podrażnień - ze względu na swe właściwości natłuszczające, zmiękczające i wygładzające.
witamina E (tokoferol)
- (tokoferol) - Jako aktywny antyutleniacz chroni włókna kolagenowe przed degradacją, zabezpieczając skórę przed efektami przedwczesnego starzenia.
Inne produkty z serii Pharmaceris A - dostępne w aptekach  |  Zobacz wszystkie Drukuj