Pharmaceris M - dostępne w aptekach

FOLIACTI™ Krem zapobiegający rozstępom

lecytyna (Lecithin)
(fostatydylocholina) - lecytyna sojowa zawierają powyżej 60% nienasyconego kwasu tłuszczowego - linolowego. Redukuje zaskórniki i krostki trądzikowe. Lecytyna zawarta jest w ściankach liposomów.
alantoina
Łagodzi podrażnienia skóry, używana powszechnie w medycynie jako składnik maści i zasypek stosowanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry.
witamina E (tokoferol)
- (tokoferol) - Jako aktywny antyutleniacz chroni włókna kolagenowe przed degradacją, zabezpieczając skórę przed efektami przedwczesnego starzenia.
Sodium Chondroitin Sulfate
- nawilżacz, kondycjoner skóry.
kofeina
- stymuluje enzymatyczne procesy spalania tłuszczu poprzez utrzymywanie wewnątrzkomórkowego stężenia cAMP na wysokim poziomie. Zalecana w produktach wyszczuplających i antycellulitowych.
teofilina
- w dużej ilości znajduje się w liściach herbaty. Należy do tej samej klasy  związków co kofeina. Rozszerza naczynia krwionośne i usprawnia krążenie krwi w naczynkach skóry.
jęczmień (Hordeum Distichon, Barley Extract)
(Hordeum Distichon, Barley Extract) - zawiera hordeinę, która wspomaga usuwanie wody oraz zbędnych produktów przemiany materii ze skóry. Zmniejsza obrzęki. Pomaga w kuracji wyszczuplającej i antycellulitowej.
olej bawełniany
pozyskiwany z nasion bawełny. Posiada dobre właściwości aplikacyjne ze względu na wysoką zawartość kwasu linolowego dzieki temu ogranicza utratę wody z naskórka i pozwala utrzymać naturalną ochronną barierę skóry. Zawiera także fitosterole i dużą zawartość naturalnych tokoferoli, które odgrywają ważną funkcję oksydacyjną. Posiada właściowości odżywcze, zmiękczające, odbudowuje naturalną lipidową warstwę w przypadku skóry suchej i zwiększa jej nawilżenie.
grzyb hub (Fomes Officinalis, Mushroom Extract)
- (Fomes Officinalis, Mushroom Extract)  – wyciąg z grzyba z rodziny hub. Stosowany w preparatach anty cellulitowych i ujędrniających nadaje im właściwości napinające, ujędrniające i nawilżające.
escyna
- związek należący do grupy saponin triterpenowych. Escyna występuje w owocach kasztanowca. Działa przeciwobrzękowo i uszczelniająco na ściany naczyń krwionośnych. Może być stosowana przez osoby, które nie w pełni tolerują inne substancje kosmetyczne stosowane dotychczas w problemach naczynkowych.
kwas foliowy (folacyna)
- patrz: FOLACYNA.
Inne produkty z serii Pharmaceris M - dostępne w aptekach  |  Zobacz wszystkie Drukuj