olej z winogron (Vitis Vinifera)

- (Vitis vinifera) – wytłaczany na zimno olej z nasion winorośli właściwej Zawiera NNKT, głównie linolowy, tokoferole, fotosterole i fosfolipidy. Witamina E sprawia, że olej ma właściwości przeciwrodnikowe, działa normalizująco, przeciwzapalnie i kojąco, hamuje starzenie skóry. Dzięki bogatemu składowi wzmacnia barierę naskórkową, hamuje utratę wody, działa nawilżająco i zmiękczająco, ułatwia wchłanianie innych składników kosmetyków.
Produkty zawierajace ten składnik  |  Zobacz wszystkie Drukuj